image/svg+xml
image/svg+xml

Sosyal Güvenlik


Bartın Üniversitesi Bartın Meslek Yüksekokulu Sosyal Güvenlik Programı 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında açılmıştır. Başta iş ve sosyal güvenlik, maliye ve sosyal hizmet alanları olmak üzere verilen disiplinler arası teorik derslerin yanı sıra öğrencilerin konuyla ilişkili kamu kurum ve kuruluşlarında veya özel sektörde yapacakları zorunlu staj ile işgücü piyasasına uyumlarının sağlanması hedeflenmektedir. Öğrenciler, Bartın Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü başta olmak üzere konuyla ilgili kurumların desteğiyle uzman personellerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanabilecektir. Programdan mezun olan öğrenciler, Sosyal Güvenlik Meslek Elemanı olmaktadır.

Bartın Üniversitesi Bartın Meslek Yüksekokulu Sosyal Güvenlik Programı’nın temel hedefi sosyal güvenlik alanı başta olmak üzere kamu ve özel sektörde istihdam edilmeleri amacıyla nitelikli ara eleman yetiştirmektir. Programın ikincil amacı öğrencilerin dikey geçiş yapmak isteyebilecekleri lisans programlarına uygun dersleri almalarıdır.

Aday öğrenciler lise diploması ile YKS merkezi sınavından aldıkları puanla ÖSYM tarafından yerleştirilir.

Ders planında belirtilen zorunlu dersler ile asgari sayıda alınması gereken seçmeli derslerden başarıyla geçmiş, en az 120 kredi almış ve 2.00/4 ortalamaya sahip olan öğrenciler mezun olabilir.
Sosyal Güvenlik programından mezun olan öğrenciler, ÖSYM’nin yapmış olduğu DGS’de başarılı olmaları halinde Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, İşletme, Maliye, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik ile Sosyal Hizmetler lisans programlarına geçiş yapabilmektedir.

Program mezunları kamuda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Sosyal Güvenlik Kurumu ve özelde İnsan Kaynakları Müdürlüğü, Personel Müdürlüğü gibi departmanlarda meslek elemanı olarak ve konuyla ilgili danışmanlık hizmeti veren bürolarda danışman olarak çalışabilmekte, kendi bürolarını açabilmektedirler.

Sınavlar, ölçme ve değerlendirme, Bartın Üniversitesi’nin “Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği” uyarınca yapılmaktadır.

Sosyal Güvenlik Programı’nda öğrenim gören öğrenciler, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına erişmeli ve öğretim programlarında öngörülen tüm derslerden en az DD notu alarak başarılı olmalıdırlar. Öğrencilerin zorunlu stajlarını belirtilen sürede tamamlamaları zorunludur. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS 120’dir.